Hälsopaketet HealthCheck+ ger en djupare analys för att kartlägga din nuvarande hälsa. Vi gör vi en grundlig screening av kroppens mest förekommande obalanser, genom blodprover, urinprov, fettsyretester samt en psykoanalytisk frågeenkät. Du får ett läkarutlåtande, samt ett funktionsmedicinskt (helhetssyn) utlåtande samt en komplett individanpassad åtgärdsplan.
• Du svarar på en enkät, där vi kartlägger din hälsa och livsstil.
• Du lämnar blodprov på ett av våra provtagningsställen.
• Övriga tester tas på kliniken.
• Vårt team återkommer med en åtgärdsplan, baserad på dina enkätsvar och dina provresultat.
DETTA TESTAR VI
✓ B-Hemoglobin
✓ (B)-Erc-MCHC
✓ (B)- Erc-MCH
✓ Blodstatus ML
✓ B-Evf
✓ (B)-Erc-MCV
✓ B-Trombocyter
✓ B-Erytrocyter
✓ B-Leukocyter
✓ B-SR (Sänka)
DETTA TESTAR VI
✓ U-Blod
✓ U-Leukocyter
✓ U-Acetoacetat,remsa
✓ U-Bakterier, Nitrit,remsa
✓ U-Glukos
✓ U-Albumin
✓ U-Albumin / Kreatinin Kvot
Fettsyratestet ger dig följande åtgärdsplan
✓ MOTVERKA ENERGIBRIST OCH TRÖTTHET
Bara för att du äter hälsosamt, innebär inte med automatik att dina celler kan ta upp dessa näringsämnen så att du får energi, om dina cellmembran är för hårda.
✓ MOTVERKA FÖR TIDIGT ÅLDRANDE
Du får veta vilket ”rostskydd” dina celler har, så kallad oxidativ stress. Lågt rostskydd bidrar till snabbare åldrande, sämre immunförsvar och därmed ökad risk för sjukdomar.
✓ ÖKA MENTALT VÄLBEFINNANDE
Sammansättningen av fettsyrornas inbördes förhållande påverkar hur du mår mentalt samt hur pass snabbt din hjärna fungerar. Med en bra balans minskar humörsvängningar.
Kalcium (Ca) behövs för nervsystemets, muskulaturens och blodets levringsförmåga. Ger tillsammans med fosfor och magnesium hårdhet och styrka åt skelett och tänder. Bristsymtom kan vara skört skelett, sköra naglar, muskelkramp.
Fosfor (P) hjälper till att bygga upp benstommen. Fosfor behövs bland annat för nervsystemet, syra-basbalansen och energiomsättningen. Brist på fosfor är sällsynt men kan uppstå främst vid saltsyrebrist eller vid stora överskott av kalcium. Symtomen kan vara trötthet, krypningar, kramper.
Överskott av fosfor i kroppen är vanligt vid dagligt intag av bland annat läskedrycker.
Magnesium (Mg) behövs för nervsystemet, muskulaturen och skelettet samt för att ta hand om kolhydrater i kroppen. Magnesium är nyckelsubstans i många enzymsystem. Magnesium är nödvändigt för att B-, C-, och E-vitamin ska kunna tillgodogöras av kroppen på bästa sätt. Symtom på brist kan vara hyperaktivitet, stress, panikattacker, sömnsvårigheter, krampryckningar eller muskelsammandragningar.
Kalium (K) behövs för syra-basbalansen samt för att hjärta, muskler och njurar ska fungera på ett bra sätt. Tillsammans med natrium reglerar kalium vätskebalansen i kroppen.
Brist på kalium kan visa sig bland annat genom trötthet, svaghet, muskelsammandragningar, muskelsvaghet.
Natrium (Na) och natriumklorid spelar en central roll för vatten- och syrabalansen i kroppen samt vid överföring av nervimpulser. Generellt intar svenskar för mycket natrium. Brister kännetecknas av insjunkna ögon, muskelsvaghet med ryckningar och kramper, muntorrhet, svindel.
Järn (Fe) transporterar syre från lungorna genom blodbanorna till kroppens alla celler. Mineralet förekommer främst i blodet där det ingår i färgämnet hemboglobin. Det finns många järnberoende enzymer i kroppens enzymatiska antioxidativa försvar. Tidiga bristsymtom kan vara till exempel sug efter salt, höga halter av fetter i blod och lever, nedsatt immunförsvar, trötthet, blek hy, håravfall och sköra naglar.
Överskott av järn ökar åldringstakten och risken för kroniska sjukdomar. Järnbrist är dock en av våra absolut vanligaste brister och var tredje kvinna i fertil ålder uppges lida av det.
Zink (Zn) är ett av kroppens viktigaste mineraler och deltar i livsviktiga processer i kroppen – till exempel tillväxt och könsutveckling. Det är även viktigt för huden och hårets välbefinnande och behövs för normal sårläkning. Zink behövs också för ett starkt immunförsvar och kroppens antioxidativa försvar.
De vanligaste tecknen på zinkbrist är nedsatt aptit, tillväxtrubbningar, hudförändringar, försämrad sårläkningsförmåga, ögonbesvär och försämrad hörsel.
Koppar (Cu) deltar i olika livsprocesser, bildning av enzymer, förbränning och i kroppens försvar mot fria radikaler. Den påverkar också omsättningen av järn och syre. Koppar ingår i bindvävsbindningen och krävs för att järn ska byggas in i de röda blodkropparna. Brist på koppar kan leda till anemi, skelettskador, håravfall.
Mangan (Mn) behövs bland annat för omsättningen av fett och kolhydrater i kroppen. Det krävs även för bildning av enzymer som är nödvändiga för kroppens försvar mot fria radikaler.
Brist på mangan kan visa sig genom bland annat nedsatt hjärnfunktion, svaghet i kroppens ledband samt nedsatt funktion i innerörat.
Jod (I) har bland annat betydelse när det gäller reglering av kroppens kolhydrat- och energiomsättning, detta genom att mineralet ingår i sköldkörtelhormoner.
Symtom på jodbrist – och även på nedsatt sköldkörtelfunktion kan vara: viktökning, sänkt motståndskraft mot infektioner, dålig cirkulation, kalla händer och fötter. Jodbrist kan göra att vuxna utvecklar struma.
Krom (Cr) optimerar insulinets effekt och förbättrar transporten av blodsocker in i cellerna. Tecken på krombrist kan till exempel vara sötsug, blodsockerstörningar, ökning av blodfetter och ögonproblem.
Selen (Se) krävs vid bildande av enzym som är nödvändigt för kroppens försvar och som också skyddar cellerna mot fria radikaler.
Selen ger även ett speciellt skydd mot tungmetaller och radioaktiv strålning. Mineralet är en stark antioxidant. Selen i högre doser är giftigt. Ett för högt selenintag kan påverka mag- och tarmkanalen samt försämra tillväxt av hår och naglar. Dagsintaget bör inte överskrida 300 mikrogram.
Molybden (Mo) ingår som en viktig beståndsdel i många enzymsystem och är viktigt för leverns avgiftningsfunktion. Bristsymtom är bland annat humörsvängningar och depression, hypoglykemi, kemikalieöverkänslighet. Molybden-halten i grödor är beroende av förekomsten av densamma i jorden.
PRODUKT: HEALTHCHECK+
INNEHÅLL: VI SCREENAR DIN KROPP GRUNDLIGT GENOM BLODANALYS, URINPROV OCH FETTSYRATEST. DU FÅR ETT LÄKARUTLÅTANDE OCH DÄREFTER EN PERSONLIG ÅTGÄRDSPLAN.